luni, 26 august 2013

Cum se face supa Gazpacho?

Este o supa rece din Spania care se pregateste rapid si fara foc, asa ca va veti putea bucura de toate vitaminele legumelor din care este preparata. Recomand prepararea ei doar in sezonul rosiilor, cu rosii adevarate din piata de la tarani. Eu am pregatit supa asta din rosiile de la bunica mea prea moi pentru a le folosi in salate.
Daca nu va incanta supa de legume crude exista si o alta varianta sa o preparati: coaceti legumele pe grill si apoi procedati la fel.
Ingrediente pentru Supa rece de rosiazpacho)
1 kg rosii coapte
2 castraveciori
1 ardei
3-4 catei usturoi
1 ceapa mica
1 felie paine
2 linguri suc lamaie
100 ml ulei masline
150 ml apa
oregano
sare, piper
Toppinguri:
rosii, ceapa, castraveti taiati cuburi
patrunjel tocat
oua coapte si tocate
creveti grillati
                      Preparare:
  1. Punem painea in apa la inmuiat si o lasam asa pana pregatim restul ingredientelor.
  2. Legumele se spala si se taie bucati.
  3. In blender se pune painea stoarsa de apa, legumele taiate, uleiul, apa, sucul de lamaie si se condimenteaza cu sare, piper si oregano dupa gust. Se mixeaza pana devine o pasta.
  4. Se trece supa printr-o sita si ce ramane in ea se arunca. Se pune supa la frigider pana in momentul servirii.
    * daca va grabiti si trebuie sa serviti rapid supa si nu e timp sa o lasati la frigider puteti sa puneti cuburi de gheata in paharele in care serviti.
  5. Se serveste in pahare cu toppingurile puse separat in boluri pe masa astfel incat fiecare sa aleaga cu ce serveste supa.                                                                                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu